eTwininng Projesi ''HERBAR BOOK for youngers ''

eTwininng Projesi ''HERBAR BOOK for youngers '' "GENÇLER İÇİN HERBAR KİTABI"

Okulumuz 5C ÇINAR sınıfı  öğretmeni Eda ŞİMŞEK’in kuruculuğunu üstlendiği  ve öğrencilerinin katıldığı ,Slovakya -Türkiye ortaklı ,2 okul ve 5 öğretmen  ile iş birliği içerisinde çalışacağı “HERBAR  BOOK FOR YOUNGERS’’ adlı eTwinning projesi uygulanmaya başlanmıştır. Projede çeşitli bahar bitkilerini ve çiçeklerini doğrudan gözlemleyerek, toplayarak ve kurutarak çocukların bilgilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Herbaryumlar aracılığıyla çocuklar, farklı ülkelerde yetişen çiçekleri ve bitkileri tanımayı öğrenirler.Öğrencilerin temel fen ve doğa  kavramlarını anlamaları ve günlük yaşamlarında ihtiyaç duydukları soru sorma alışkanlığını kazanmaları çok önemlidirÖğretmenimiz  sınıf ortamında yapılan etkinlikleri çeşitlendirip, farklı disiplinler arası düşünme becerilerini geliştirerek, 21. Yy becerilerinden araştırma, sorgulama, keşfetme, birlikte çalışma pratiği, tartışma, problem çözme, ortak karar alabilme ve girişimcilik gibi becerileri kazandırmayı hedefliyor.

08.05.2023 152

08-05-202308-05-202308-05-202308-05-2023